Eltérés a Gulyásleves és a Pörkölt Között

Helen Radics Jr. the co-author of this blog

Helen Radics Jr. the co-author of this blog

Mivel tobb tucat e-mailt kaptunk Magyar nyelvű olvasoinktol a YouTube-on es Blogunkon keresztul hogy miert teszunk be Pörkölt receptet Hungarian Goulash neven, szerettem volna leirni az elterest a Magyar es az Angol forditas kozott.

Ahogy azt mindannyian tudjuk a Google Fordito sajnos nem mindig azt forditja amit kellene. Igy tortent az is hogy :) az egyik unokatestverem par evvel ezelott levelet irt a Google forditon keresztul Angol nyelvű volegenyemnek hogy megszeretne ismerni, de a program azt forditotta hogy szerelmes a volegenyembe aki persze nem volt tul boldog amig meg nem magyaraztuk neki hogy tevedes volt. :)

De komolyan :) valoban vannak hibak a forditoval. Tehat szerettem volna a tovabbi felreerteseket elkerulni es leirni az eltereseket es a korrekt forditast.

Hungarian Goulash vagyis Pörkölt

A Pörkölt ahogy mindannyian tudjuk Magyarország szimboluma. A Magyar ember reszere e inycsiklando nemzeti etel nem szorul magyarazatra. Amit azonban szeretnek leirni az a forditas.

Hungarian Goulash – Pörkölt
Hungarian Goulash Soup – Gulyásleves

Angolul a Hungarian Goulash az Pörkölt Magyarul. Tehat amikor egy Angol nyelvű cikk vagy video emliti hogy a recept az Hungarian Goulash, akkor az alatt azt ertik hogy Pörkölt. Amennyiben azonban Hungarian Goulash Soup-rol van szo akkor az Gulyásleves Magyarul.

ELTERES ZSIR ES OLAJ KOZOTT A MAGYAR ETELEKBEN

Az intereneten szinten tobb helyen lattam hogy sok ember ugy hiszi Magyar etelt egyaltalan nem lehet elkesziteni zsir hasznalata nelkul. Ez termeszetesen nem felel meg a valosagnak. A mai vilagban mar a haziasszonyoknak tobb egeszseges alternativa all a rendelkezesukre. Ilyen peldaul az oliva olaj, extra szuz oliva olaj es a szolomag olaj, melyek nem valtoztatnak nemzeti eteleink izen es meg a csaladjuk egeszsege sem kerul veszelybe hasznalatuk altal. Mert sajnos el kell ismernunk hogy barmilyen finom is a sertes zsir, bizony karos az egeszsegunkre.

Persze ha nekem valasztanom kell a zsirral valo fozes es a szalonna feladasa kozott akkor bizony inkabb feladom a sertes zsirt es tovabbra is (neha-neha) eszem a szalonnat :)

Bar Angol nyelvű video receptek a kovetkezok melyen Edesanyam Helen M Radics (szuletett Ilona Szabo) szerepel, de meg szeretnem osztani oket mivel ezen keresztul jott a legtobb kerdes.

Hungarian Goulash – Pörkölt

Hungarian Goulash Soup – Gulyásleves

About admin

I am Canadian cookbook author and Life Magzine spokesperson, Helen M Radics born Ilona Szabo. I have 8 internationally recognized English language Hungarian cookbooks, featured on CTV, Life Network and by Life Magazine. I am sharing with you The Secret of Hungarian Cooking®© , through my cookbooks and free video recipes, that will make you fall in love with the Flavours of Hungary™© one delicious recipe at a time.
This entry was posted in Eltérés a Gulyásleves és a Pörkölt Között, Treasured Hungarian Family Recipes and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply